Storitve

Analiza funkcionalnih in tehnoloških lastnosti

Izvajamo analize, ki so potrebne za opis sevov:
  • Opis mikroskopskega preparata
  • Fermentacija različnih substratov
  • Sposobnost rasti v različnih pogojih
  • Zgotavljanje prisotnosti plazmidov
  • Spremljanje stabilnosti seva z analizo RAPD-PCR
  • Analiza celotnega genoma...

Testiramo funkcionalne lastnosti probiotičnih sevov:
  • Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti
  • Ugotavljanje prisotnosti bakteriocinov
  • Ugotavljanje sposobnosti preživetja pri prehodu skozi gastrointestinalni trakt (preživetje pri nizkem pH, ob prisotnosti žolčnih soli...)
  • Sposobnost vezave na epitelne celice (npr. Caco-2 celice)
Analiziramo tehnološke lastnosti probiotičnih bakterijskih sevov:
  • Sposobnost rasti in preživetja v mleku, mlečnih izdelkih, rastlinskih napitkih, različnih gojiščih...
  • Pilotna proizvodnja probiotičnih mlečnih izdelkov